#CultureFridays: My Sweet Prince

Vineri. M-am întors din vacanță. Ce dor mi-a fost să scriu rubrica asta… 🙂

Dacă vă veți întreba mamele care au fost celebrity crush-urile lor în copilărie/adolescență, probabil ar spune Michael Jackson, Axl Rose sau George Michael. Ei bine, crushul meu de prin clasa a 7-a a fost Brian Molko, solistul trupei Placebo. (Nici pe Axl nu l-am uitat, dar de el mi-a plăcut mult prin clasa a 3-a)

Fascinația mea pentru Placebo a început la SummerWell în 2014, Placebo fiind capul de afiș din acel an. Până în momentul concertului, nu știam foarte multe melodii; știam și eu Every You Every Me (pentru că ador Cruel Intentions), Running Up That Hill și Meds, că deh. Însă mi s-a întâmplat ceva fabulos, ci anume în momentul în care am ajuns acasă am ascultat pe repeat toată discografia lor. Au urmat astfel luni bune de research și de obsesie.

Molko s-a născut într-o familie multiculturală și a fost un copil rebel, mereu afișând o estetică androgină, pe care o păstreză prin excelență și astăzi. Acesta l-a cunoscut pe Stefan Olsdal, basistul trupei, în liceu, însă nu au fost prieteni. Aceștia au devenit prieteni abia în momentul în care s-au întâlnit întâmplător la metrou, pe vremea în care Molko locuia în Londra, iar la scurt timp s-au decis să formeze trupa cu care a copilărit generația Z.

Pentru mine Placebo nu este o simplă trupă, ci reprezintă, într-un fel, o perioadă din viața mea. Nu una foarte strălucită, dar mă amuză să mă uit înapoi la ea. Deși, între timp, mi-am mai schimbat gusturile în domeniul muzicii, pe ei i-am păstrat. Așa că vă dați seama cum m-am simțit în ianuarie, când au anunțat concertul din București de pe 28 iunie la Arenele Romane. Țin minte perfect ziua aceea: a fost o veste extraordinar de bună într-o perioadă în care eram tare supărățică. Una din puținele ocazii în care am strigat de bucurie, căci îi așteptam de 2 ani jumătate. Prin urmare, acum două seri m-am simțit împlinită revăzându-i. Am cântat, am aplaudat, am urlat și am trăit la intensitate maximă momentul. La galerii, uitându-mă la stele și ascultând Running Up That Hill.

PHOTO N-B PLACEBO .jpg

Olsdal și Molko

c420ae6194f0be3b538aae11f3db6b9b

Molko este fashion icon-ul androgin al anilor ’90 și îl iubim în toată splendoarea lui de 1,68. We love the song, we love the singer.

Top 10 piese Placebo:

1. Pure Morning
2. Every You Every Me  (imnul anului 1999)
3. Special Needs
4. Sleeping With Ghosts
5. Lady of the Flowers
6. Post Blue
7. A Million Little Pieces
8. Running Up That Hill
9. Bosco
10. Blind

Bisous!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s