#CultureFridays: L’Amoureuse

Cu ocazia nopților ploioase și friguroase, conturate de străzi goale și felinare difuze, m-am închis în camera mea, citind la lumina unei veioze, scriind în jurnal și ascultând…Carla Bruni. Astfel, am zis că trebuie să scriu pe blog despre iubirea nemărginită și neînțeleasă pe care o port pentru muzica acestei femei dumnezeiești.

M-am îndrăgostit de Carla Bruni prin 2013. Pe vreme aceea, eram mare fană a serialului britanic Skins (și da, aveam cont de Tumblr, în toată gloria sa) și îmi amintesc faptul că într-un episod din sezonul 3 se auzise ,,Le ciel dans une chambre„, cântec ce mi-a sunat extraordinar de frumos și de familiar. L-am căutat, l-am ascultat, l-am tradus și chiar mi-am scris niște versuri pe ușa camerei mele (eram foarte creativă pe vremea aceea, un artist neînțeles ce mutila mobilierul). Cu siguranță că m-a fermecat și limba franceză, o limbă pe care regret că nu o mai studiez și că nu am aprofundat-o. Încă. După câțiva ani, mi-am cumpărat albumul ,,Quelqu’un m’a dit„, pe care am început să îl ascult atunci când îmi făceam referate sau în după-amiezile cu aer boem. Mă relaxa formidabil.

Am stat puțin să mă gândesc; totuși, ce mă atrage pe mine atât de mult la Carla? În primul rând, este o femeie de o frumusețe angelică, relaxată și seducătoare, cu un aer nemaipomenit de franțuzesc, deși de origine este italiancă. Cântecele ei sunt atât triste, cât și șarmante și uneori ironice, însă, culmea, iubirile pierdute și regretele din dragoste despre care cântă niciodată nu mă întristează, ci mă calmează, mai ales datorită vocii sale calde; un lucru pe care prin excelență doar une parisienne care se plimbă pe Rue Cler dimineața, care își ia micul dejun (cafea și croissant, bien sûr) pe terasa unei cafenele clasice, iar apoi se întoarce în garsoniera ei să cânte la chitară. Think Céline în Before Sunset. Cam așa mi-o imaginez eu pe Carla Bruni într-o zi oarecare din viața ei. Bine, asta dacă nu ar fi fost soția fostului președinte al Franței, Nicolas Sarkozy.

Provine dintr-o familie de magnați și artiști, a fost model pentru case precum Yves Saint Laurent, Versace, Christian Dior, Chanel și Givenchy (de unde vine și latura ei de style/fashion icon) în tinerețea sa și a fost împreună cu Eric Clapton și Mick Jagger, înainte să iși dedice tot timpul carierei sale muzicale în 1997. A lansat 5 albume, iar în calitate de Primă Doamnă și-a ocupat postul cu acte filantropice și caritabile, în special donații pentru campanii împotriva virusului HIV, Bruni pierzându-și fratele acestui virus.

Pentru mine, Carla Bruni se află printre cele mai frumoase (trup și suflet) femei din lume, cele mai senzuale și interesante. Tipul acela de femeie puternică, a cărei imagine va rămâne în istorie. Une femme fatale fără să fi încercat.

Vă invit să vă minunați această zi mohorâtă de aprilie cu piesele mele favorite ale Carlei:

  1. J’Arrive A Toi
  2.  L’Amoureuse
  3. Raphaël
  4. Quelqu’un m’a dit
  5. Tout le monde
  6. Le ciel dans une chambre
  7. Le plus beau de quartier
  8. La valse posthume
  9. Le toi du moi (piesa oricărui cuplu fericit)
  10. J’en connais

 

tumblr_ncx6l5ws741rrx8iyo1_500

Michelle_obama_and_carla_bruni_sarkozy

563931813b42dd8f912ab2a442edeaac

CARLA-BRUNI-SARKOZY-

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s